Dance Masters is de marktnaam voor alle leden (en hun activiteiten) van de Nederlandse Bond van Dansleraren (NBD).

De dansleraar / danslerares.
Dance Masters is in de eerste plaats dé vakvereniging voor dansleraren / dansleraressen. Om bij deze selecte groep te worden toegelaten is een vakdiploma vereist.
Regelmatige bijscholing zorgt voor up to date vakkennis van onze leden.
Dance Masters bedrijven.
Onze bedrijven werken natuurlijk met gediplomeerde dansleraren / dansleraressen aan het hoofd. In totaal worden meer dan 65 verschillende dansvormen onderwezen. Niet alles in elk bedrijf natuurlijk.
Dance Masters zijn door heel Nederland te vinden en duidelijk herkenbaar aan het uniforme logo. Daarnaast heeft natuurlijk elk bedrijf z'n eigen specialismen.
Al ons bedrijven voldoen aan de Erkenningsregeling die is ontwikkeld door de NBD en het MKB en voeren het predikaat "Dance Masters Erkend".
Dance Masters bedrijven vormen het grootste collectief op dansgebied en ondernemen samen projecten op dansgebied, maar voeren ook gezamenlijk campagne om het dansen in Nederland te bevorderen.
"Dansen is Plezier voor Twee" is een slogan afkomstig uit dit initiatief.
Educatie.
Dance Masters doet veel aan educatie. Congressen, workshops en studiedagen (op elk niveau) houden niet alleen onze eigen leden maar ook u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en nieuwe dansvormen. Daarnaast verzorgt Dance Masters een eigen opleiding die resulteert in een kwalificatie bij de Stichting Federatie Dansleraren Organisaties (FDO), het examinerend orgaan.
Maar niet alleen vakgenoten hebben toegang tot informatie, maar ook wedstrijddansers (professionals en amateurs) en gewone leerlingen. Regelmatig worden internationale instructeurs uitgenodigd om deze workshops te geven.
Ook voor het jureren van wedstrijden zijn er speciale workshops en stageprojecten.
WDC Dutch Amateur League.
Een speciaal project van Dance Masters om leerlingen de weg te wijzen (als zij dat wensen) naar het wedstrijddansen. De dansscholen, de trainers en coaches werken nauw samen met de organisatoren en zorgen voor hele leuke, kwalitatief hoogstaande wedstrijden met een prima atmosfeer. De WDC Dutch AL is aangesloten bij de wereldorganisatie WDC Amateur League en geeft ruimte voor deelname aan internationale wedstrijden.
WDC Dutch Professional League.
En als je dan een tijdje bezig bent en besluit om professional te worden, dan is ook dit binnen Dance Masters te realiseren. De opleiding én WDC Dutch PL biedt hierin ruim voldoende mogelijkheden.
Dance Masters is tevens aangesloten bij de World Dance Council (WDC) en onze professionals kunnen zich daardoor meten op het allerhoogste internationale niveau.
Dance Masters Sport.
De ware liefhebber van het wedstrijddansen kan lid worden van DMS. Speciale workshops, allerlei kortingen op andere workshops en een persoonlijke fotoshoot zijn slechts een paar voorbeelden van de voordelen die dit lidmaatschap biedt.
Een echte aanrader! Elk jaar in november bijvoorbeeld, voorafgaand aan het grootste dansfestival van Nederland, de Dutch Open Championships te Assen, is een workshop van drie dagen, waar deelnemers uit de gehele wereld naar toe komen. DMS-leden hebben hier 50% korting!

Dance Masters is landelijk erkend als een kwaliteitswaarmerk voor de dansscholen in Nederland.
Goed opgeleide leerkrachten, up-to-date management, solide bedrijven en een breed aanbod in de diverse dansstijlen en de nieuwste trends zijn typische kenmerken van Dance Masters.

Als je gaat dansen, kies dan een vertrouwd adres!
Dance Masters zijn door heel Nederland te vinden en heten je graag welkom.

Back to top