Argentijnse Tango

Meer dan honderd jaar geleden werd de Argentijse tango al gedanst in de straten van Buenos Aires. Met veel verschillende typische tango variaties wordt er een spannend relatie tussen man en vrouw opgebouwd. Deze passievolle dans is de voorloper van de Europese ballroom-tango.

Axé

Axe is vergelijkbaar met een aerobic workout en wordt gedanst op een mix van verschillende muziek stijlen; Samba, Reggae, Salsa, Lambada, Rock het komt allemaal voorbij. Axé Het wordt gegeven op langzame en snelle muziek, zodat je in een uur een low impact en een high impact workout krijgt

Bachata

Deze sensuale latijns-amerikaanse dans wordt vaak gedanst op een rustige vierkwartsmaat met het typische bachata rytme. Met muziek die vaak over de tragische liefdes gaat zou je de Bachata ook de Latijns-Amerikaanse smartlap kunnen noemen.

Ballet

Ballet is een klassieke dansvorm, gebonden aan een aantal vastgelegde (academische) technieken. Inmiddels zijn er veel verschillende varianten ontstaan zoals modern ballet en jazz ballet.

Bellydance

De buikdans of oriëntaalse dans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika waarbij de verschillende lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen. De nadruk van de bewegingen ligt daarbij op de heupen en hetbekkengebied: het centrum van de dans en energie.

Beweegkriebels

Beweegkriebels gaat over bewegen met jonge kinderen, over een actieve leefstijl en over het aanbieden van beweegmogelijkheden aan jonge kinderen. Bij Beweegkriebels worden allerlei leuke bewegingsspelletjes gespeeld. Met deze spelletjes wordt de peuter geholpen in de ontwikkeling van de motoriek en het omgaan met andere kindjes.

Body Balance Body

Bodybalance is de Yoga, Tai Chi, Pilates workout waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig gestructureerde series van stretches, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

Combat BodyBlast

Bodycombat is de krachtige cardio-workout waarbij je helemaal loskomt. Dit felle en energieke programma is geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en put uit een breed scala aan disciplines, zoals Karate, Boksen, Taekwondo, Tai Chi en Muay Thai. Ondersteund door goede muziek en een enthousiaste en kundige instructeur, punch, kick en kata je je een weg door de les en verbrand je veel calorieën.

Bokwa

In een Bokwa workout teken je letters en cijfers met je voeten op de grond. Het is een energieke cardio workout op de nieuwste opzwepende muziek. Het concept dat geschikt is voor elke leeftijd schrijft al dansend de letters en cijfers zoals bijvoorbeeld de L, 3, J en K en vele andere combinaties op de vloer.

Boogiewoogie

Boogiewoogie is een rock-'n-rolldansstijl gekenmerkt door een oorspronkelijke jaren 50 van de twintigste eeuw uitstraling en gedanst op oorspronkelijk rock-'n-rollmuziek. Met petticoats uitgedoste dames, heren met vetkuiven en jaren ’50 kleding zijn kenmerkend voor de uitstraling van deze dans.

Breakdance

In deze les kan je van alles verwachten, breekhalzende toeren snel voetenwerk veel isolaties en coördinaties, streetdance en hip-hop stromingen.

Bruiloftscursus

Als voorbereiding op je huwelijksfeest kun je een korte danscursus en/of privélessen volgen. Vaak wordt een groepsles afgesloten met een of twee privé-lessen kort voor het huwelijk om de choreografie wat persoonlijker te maken en eventueel een muziekmix te maken naar de wensen van het bruidspaar.

Country Line Dance

Country Line Dance, de naam zegt het al, is dansen in lijn of op rij. Alle dansers maken gelijktijdig dezelfde bewegingen. Je danst alleen, maar toch met z’n alle, en er is geen leeftijd aan verbonden.

Free Style Gladiator

Met Freestyle lessen worden lessen met een eigen 'twist' verstaan, zoals Bodyshape, Streetdance, BBB, Steps, Yoga, Bosutraining, Indoor Rowing en Pilates. Freestyle lessen kenmerken zich door een vrije invulling van de instructeur wat betreft muziek en choreografie. Hierdoor ziet iedere les er anders uit.

Workouts Hip Hop

HipHop

Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. De dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style.

Jazzballet

Jazzballet is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met summiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen).

Jazzdance Een andere naam voor jazzballet

Jazzfunk

Bij deze les worden technieken van jazz gecombineerd met funky moves van hiphop: jazz met een stoere twist! Het is een leuke mix van draaien, benen gooien en ruimte gebruiken zoals je van jazz gewend bent en de strakke en snelle bewegingen en attitude van hiphop.

Just Bounce

Laat je verassen door een totaal nieuwe manier van bewegen die vooral leuk is om te doen en bovendien je coördinatie , balans , uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid vergroot en je ook nog de nodige calorieën verbrand. Tijdens een groepsles kan je bewegen op het ritme van de muziek, maar dat hoeft niet per se. Het grote voordeel van JustBounce® is dat je het kunt doen in je eigen ritme en op je eigen niveau.

Kids

Kidswing

Kinderdansen. Jong geleerd, oud gedaan! Een uitgekiend lesprogramma, speciaal opgesteld door Dance Masters, om kinderen dansen te leren op een hele leuke manier en op speciaal voor hen geselecteerde muziek. Al vanaf zeer jonge leeftijd (4 jaar) kunnen de kids naar les. Uiteraard worden de groepen ingedeeld naar leeftijden. Doen dus...!

Kizomba Het woord Kizomba komt uit Angola en betekent letterlijk 'feest'. De muziek is een mix tussen Zouk en Afrikaanse ritmes (Semba). Qua beweging lijkt de dans op de Tango maar ook de Afrikaanse invloed is zichtbaar. De dans staat daarom ook bekend als 'Afrikaanse Tango'. De heupen bewegen in een bijna hypnotisch ritme voor-, achter- en zijwaarts. De partnerhouding is warm en 'close'.

Kleuterdansen

In de lessen kleuterdans wordt aandacht besteed aan de verschillende dansstijlen: klassiek ballet, jazz- en moderne dans en musical, de basis hiervan komt op een speelse manier terug in de lessen. Het kind wordt gestimuleerd om zijn bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen en te ontplooien.

Door middel van vrij bewegen en eenvoudige oefeningen ontdekt het kind zijn lichaam, de ruimte, zijn emoties en is tegelijkertijd bezig met het ontwikkelen van zijn muzikaliteit en coördinatie.

Korte oefeningen worden gecreëerd vanuit de begrippen durf, fantasie, expressie, creativiteit, concentratie, samenspel, houding en last but not least: plezier!

LaBlast

Het La Blast fitnessprogramma is een nieuwe en razend populaire interval cardio training geïntroduceerd door drievoudig wereldkampioen dansen Louis van Amstel. La Blast is gebaseerd op verschillende dansstijlen, voor iedereen toegankelijk en je hebt geen partner nodig. La Blast zit vol energie, plezier en dans; is uitdagend en zal inspireren. Ongeacht je niveau, leeftijd, of fitnesservaring, met La Blast kun je dansen, calorieën verbranden en vooral lachen!

Je danst op verschillende genres muziek en hebt daardoor niet door dat je eigenlijk met een intensieve workout bezig bent. Je leert dansen zoals de disco, cha cha, jive, samba, merengue, salsa, paso doble en nog veel meer. Alle genres komen voorbij.

Lambazouk

Eén van de meest sensuele en gracieuze dansen uit Brazilië. De bewegingen zijn zacht en vloeiend maar toch dynamisch.

De kunst van LambaZouk / Braziliaanse Zouk is dansen op het ritme en het aanpassen van de lichaamstaal op de melodie. De bewegingen lopen harmonieus met de muziek en kenmerken zich door de ‘vloeiende golfbewegingen’. Een zeer intense (qua gevoel) en inspannende partnerdans. Deze dans is erg populair in steden als Rio de Janeiro, São Paulo en Buenos Aires. Maar ook in Europa is deze dans erg populair, zo ook in Amsterdam.

De Braziliaanse Zouk (of Lambada Carioca) is rond 1998 in Nederland geïntroduceerd o.a. door Claudia de Vries en later middels dansschool BraSaZouk.

Latin Solo

Lindy Hop

De revival van American Swing (ook wel Lindy Hop genoemd) heeft vanuit Amerika nu ook Arnhem bereikt. Het is een combinatie van de Charleston en Tapdance en is ontstaan in het Amerika van de jaren twintig. De enorme vrijheid en het vrolijke karakter van deze dans waren bepalend voor het grote succes van toen. In de grote danszalen van Harlem, zoals de Savoy-ballroom, ontsnapte men op muziek van Count Basie, Duke Ellington, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald aan de sleur van het dagelijks leven.

Merengue

Merengue is de vrolijkste en makkelijkste dansbare vorm van Latijns-Amerikaanse muziek. Het is een dans in een snelle vierkwartsmaat, waarbij de heupen een grote rol spelen. De merengue, die normaal gesproken met partner gedanst wordt, is relatief makkelijk aan te leren.

Modern

Moderne dans is een technische dansvorm waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, (ont)spanning en ademhaling. In de lessen worden de basistechnieken ontwikkeld vanuit bewustwording van lichaamstraining. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante en dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik.

Paaldansen

Paaldansen is een mengvorm van dans en atletiek waarbij verschillende oefeningen uitgevoerd worden dansend rondom en hangend aan een verticale paal.

Performing Arts

Peuterdansen

Rennen, springen, rollen, kruipen vallen en weer opstaan… Een peuter ontdekt de wereld om zich heen en is daarbij constant in beweging. In de lessen peuterdans wordt de kinderen de beginselen van de dans bijgebracht. Het kind wordt geboeid en gestimuleerd om zijn bewegingsmogelijkheden te ontplooien.

Door middel van vrij bewegen en eenvoudige bewegingsopdrachten ontdekt het kind zijn lichaam, de ruimte om zich heen en zijn emoties. Het is tegelijkertijd bezig met het ontwikkelen van zijn taal, muzikaliteit en coördinatie.

Korte oefeningen worden gecreëerd vanuit de begrippen durf, fantasie, expressie, creativiteit, concentratie, samenspel, houding en last but not least: plezier!

Pilates

Pilates is een trainingsmethode voor het lichaam, die in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld is door Joseph Pilates. Het doel is het creëren van een evenwichtig spiersysteem, waarin overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren weer worden geactiveerd. Op deze manier ontstaat er een groter evenwicht tussen de verschillende spiergroepen.

De training richt zich in eerste instantie op het activeren en trainen van het "powerhouse". Het “powerhouse” wordt gevormd door de diepliggende buikspieren, de bekkenbodemspieren en de stabiliserende rugspieren rond de wervelkolom. Door training van het "powerhouse" ontstaat een "korset" van spieren dat steun en stabiliteit aan de wervelkolom en het bekken geeft. Als dit centrum krachtig is, dan richt zich de wervelkolom vanzelf in haar natuurlijke houding. De wervelschijven duwen niet meer op elkaar, de schouders staan weer boven de heupen en het lijf wordt letterlijk langer. Hierdoor krijgt het lichaam een meer gestroomlijnd uiterlijk.

Piloxing

Piloxing is een intensieve uptempo workout waar je ontzettend veel beweegt. Je hebt dus geen tijd om stil te staan en in een hoog tempo wissel je telkens tussen allerlei verschillende Pilates-, boks en dansoefeningen.

Polefitness

Ben je op zoek naar een originele en complete fitnesstraining?

Dan is Pole Fitness® dé perfecte workout, waarbij je tegelijkertijd kracht en uithoudingsvermogen in een niet-alledaagse sport verbeterd. Spectaculaire draaien onder aanmoediging van de rest van de groep. Krijg meer conditie, krachtiger spieren, ritmegevoel en word zelfverzekerder. Verleg je grenzen zonder dat je het merkt zodat je aan het einde van de les niet kunt wachten tot de volgende.

Pole Fitness® is de ultieme workout voor moderne vrouwen en onderscheidt zich door cardio- en krachttraining te combineren. Technieken in de paal met gogo-aerobics laten ook jouw bewegingen er sierlijk en gestroomlijnd uitzien. Je zult je verbazen over de hoeveelheid spieren die je nodig hebt en hoe snel je de technieken en bewegingen onder de knie krijgt. Een complete workout waarbij je jezelf iedere week voelt verbeteren.

Na een specifieke warming-up, rol je via de gogo-aerobics automatisch door in de paaltechnieken. Je werkt ongemerkt, maar uiterst doordacht toe, naar de piek in het trainingsuur. De cooling-down bouwt de spanning in je spieren af en vergroot je lenigheid die de volgende les weer van pas komt.

Power Yoga

Power Yoga is een fantastische bewegingsvorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen en is voor iedereen geschikt. De verschillende Yoga houdingen worden zo aangepast dat je kunt werken op jouw eigen niveau. Power Yoga maakt gebruik van speciale bewegingen en een daarbij horende ademhaling. Het is een bijzonder actieve vorm van Yoga, waarbij de houdingen in een aan één geschakelde serie worden uitgevoerd. Elke beweging gaat gepaard met een in- of uitademing. Tijdens de uitvoering van zo’n serie bewegingen, waarbij de aandacht op het totale lichaam is gericht, zorgen ademhaling en de manier van bewegen voor zowel in- als ontspanning van lichaam en geest.

Privélessen

In overleg met uw lokale dansschool kunt u privélessen nemen in de dansvormen die u worden aangeboden; voor de gevorderde leerling die wedstrijden wil dansen of voor aanstaand bruidspaar dat een openingsdans wil leren, of gewoon om wat extra aandacht te krijgen.

Rock & Roll

The baseballs van nu of 50 jaar terug in de tijd met Bill Haley, Elvis en Jerry Lee Lewis? Oubollig? Zeker niet, Rock ’n Roll is springlevend. Samen swingen op snelle ritmes. Een sportieve dansstijl, met licht acrobatische danselementen.

Rolstoeldansen

Rolstoeldansen is een vorm van dansen waarbij één partner gebruik maakt van de rolstoel of beide partners in de rolstoel zitten. Alle dansen zijn mogelijk, van Engelse Wals tot Quickstep, van Cha cha tot Jive evenals formationdansen, modedansen, blok-, square- en line-dansen.

Een Nederlands rolstoeldanspaar behaalde in 2001 de Europese en in 2002 de Wereldtitel.

Stichting Rolstoeldansen Nederland en de FDO verzorgen modules voor dansleraren en een opleiding tot instructeur rolstoeldansen (erkend door het Ministerie van VWS). Bij veel Dance Masters is deze dansvorm opgenomen in het lesaanbod.

Rueda de Casino

Rueda de Casino, letterlijk wiel van draaien, is een groepsdans op basis van het salsadansen. Een aantal dansparen (minimaal 2) staan cirkelvormig en doen de rueda basispas, de guapea. De 'leider' van de groep roept commando's, dit kunnen dansfiguren, bewegingen of partnerwissels zijn, waarna de gehele groep die synchroon uitvoert. Het is dan ook een leuk sociaal gebeuren, je danst met verschillende partners maar ook samen met de hele groep omdat een goede samenwerking noodzakelijk is om het geheel synchroon te houden.

Salsa

Zuid-amerikaanse muziek in optima forma. Werd eerst de mambo voornamelijk gedanst in de clubs in Miami, tegenwoordig zijn zowel de mambo als salsa en de muziek "hot" in Nederland. Salsaclubs rijzen als paddestoelen uit de grond.Dance Masters verzorgen speciale cursussen in deze dansvormen en doen dat vanuit een degelijke technische achtergrond.

Salsa Solo

Salsa Solo is Salsa waar je solo in een groep gaat dansen! Hierbij gaan we werken aan shines, Lady styling etc. De stijlen die we gaan doen zijn o.a. Salsa, mambo on 2, Cha ChaCha en wat zouk elementen. Al deze ritmes komen uit verschillende Caïribische landen zoals Cuba, Colombia, Brazilië en Dominicaanse Republiek. We gaan werken aan het lichaam: souplesse in heupen, borst en schouders. De arm- en been worden geoefend en natuurlijk is ook conditie belangrijk. Het is een stuk intensiever dan een reguliere salsales; je wordt er in ieder geval behoorlijk warm van! Bij Salsa Solo dans je alleen maar uiteraard kun je je partner of wie dan ook meenemen. Salsa Solo is vrijwel hetzelfde als Salsa, alleen heeft u hier géén partner voor nodig! Een regelrechte intensieve knal-workout, waar je én van geniet én sportief traint én leert dansen!

Samba Solo

Zoals de naam al aangeeft is dit een Samba-stijl die individueel gedanst wordt. Het wordt uitgevoerd op zowel snelle muziek (Carnaval) als langzamere muziek. In de Samba gaat het om het bewegen van de heupen, benen en voeten op het ritme van de muziek. Sambo solo is verreweg de belangrijkste basisdans in Brazilië. Het leukste aan het leren van deze dans is dat u altijd en overal uit de voeten kan, of u nu alleen bent of dat de muziek nu snel of langzaam is.

Stagedancing

Steps

Step aerobics is een eenvoudige, atletische, freestyle work-out met een hoog FUN gehalte. Er kan een hoge of lage step gebruikt worden in de les, afhankelijk van jouw fysieke mogelijkheden.

Enkele effecten die je van een steples kunt verwachten is dat je billen, buik en benen strakker worden. Verder verhoog je met een steples je conditie en krijg je meer kracht in je boven- en onderlichaam.

Tijdens een steples wordt iedere keer een andere choreografie aangeleerd, geen les is hetzelfde en het is nooit saai! Step aerobics kent ongeveer 25 basisstappen die in iedere steples in verschillende volgordes en combinaties achter elkaar worden gezet. Tegen het einde van de steples is op die manier een leuke combinatie ontstaan.

Stijldansen

Tijdens de lessen leer je de sierlijke ballroom en de sexy latin dansen. Onder de ballroom vallen onder andere de vrolijke quickstep, de zweverige Engelse wals en de temperamentvolle tango. Je zult ontdekken dat de latin hele andere dansen bevat. Je leert onder andere de zwoele rumba, de swingende jive en de opgewekte cha cha cha. Bij een gevorderde cursus leer je, swingende foxtrot, de sexy samba en de gepassioneerde paso doble.

Onder de ballroom dansen vallen de:

 • Engelse wals
 • Tango
 • Weense wals
 • Slow foxtrot
 • Quickstep

Onder de latin dansen vallen de:

 • Cha Cha
 • Samba
 • Rumba
 • Paso Doble
 • Jive

Streetdance

Streetdance is een coole manier van dansen. De bewegingen die gemaakt worden zijn niet zo moeilijk, maar wel altijd stoer. Streetdance doe je meestal op hiphop, R&B of rapmuziek.

In de popcultuur is deze dans- (en muziek-) stijl met Afro-roots vooral te zien als een populaire, expressieve vorm in videoclips op MTV. Dit dynamische bewegingsvocabulaire is te ervaren als een mix van elementen uit Jazzdance, Streetdance, Hip-hop en Afro-cubaanse dans.

Swing

Swing Solution

De swing solution is ideaal om samen te kunnen dansen en swingen op 1 vierkante meter. Dansen die u zoal leert bij de Swing Solution voor volwassenen zijn:

 • Kroegswing: samen swingen op Rock-‘n-roll muziek uit de jaren 60;
 • Hustle: samen dansen op gouwe ouwe discomuziek;
 • Foxtrot: een must voor feesten en partijen;
 • Salsa/Merengue: heerlijk samen wegdromen op tropische klanken;
 • Swingfox: een te gekke combinatie van kroegswing en foxtrot.

Tapdance In deze dansles maak je verschillende ritmes met je voeten. Hiervoor draag je speciale schoenen met metalen plaatjes waarmee we allerlei verschillende klanken kunnen maken. We dansen op jazzmuziek in deze dansles. test

Thai Chi

Tai Chi is een oud Chinees systeem van oefeningen en is terug te voeren op de taoistische filosofie, die zo'n 4000 jaar geleden ontstond. Tai Chi maakt eigenlijk deel uit van de krijgskunsten, maar wordt vooral toegepast om via beweging tot meditatie te komen. Chi is de levenskracht of vitale energie die de kosmos vervult en voortdurend via kanalen en meridianen door ons lichaam stroomt. Door Tai Chi te beoefenen vinden we weer aansluiting bij deze universele, natuurlijke energiestroom en daardoor ook bij de energiestroom in onszelf.

Tai Chi is prettig om te doen en mooi om naar te kijken. Het bestaat in feite uit een ononderbroken serie bewegingen die heel simpel en moeiteloos overkomen. Door deze bewegingen worden lichaam, ademhaling en bewustzijn één geheel; ze worden gekenmerkt door een voortdurende verplaatsing van het gewicht en zeer expressieve gebaren. Er wordt veel nadruk gelegd op de correcte houding, bewegingen en gebaren, want juist dit precisiewerk bewijst dat men met de juiste instelling en concentratie bezig is.

De meeste westerse sporten en conditietrainingen zijn erop gericht de spieren op te bouwen en zo de buitenkant van het lichaam te vormen, maar Tai Chi is een systeem van oefeningen dat op de binnenkant gericht is. Het is de bedoeling dat lichaam en geest één worden door het lichaam van binnen uit, vanuit het innerlijk bewustzijn te trainen.

Theaterdansen

In deze lessen ontwikkelen kinderen hun expressie op het gebied van dans. De fantasie en dansbeleving van de leerlingen staat hierbij voorop. Springen, vliegen, zwieren en zwaaien als Superman of als een prinses. Dat kan tijdens de lessen Theaterdans; een vrolijke dansles vol fantasie.

Verstandelijk Gehandicapten

Deze dansvorm is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze leren verschillende dansen losse dansen met eenvoudige bewegingen, maar ook stijldansen zoals quickstep, engelse wals, cha cha cha en tango. Bij deze groep is het vooral belangrijk dat ze zich even lekker kunnen bewegen en uiten en dat ze andere mensen ontmoeten.

Ervaring leert dat ze het als heel erg leuk ervaren en dit met heel veel plezier doen.

Natuurlijk is het niet zomaar iets doen, maar zit er ook een doel achter. Ze zijn namelijk bezig met motorische ontwikkeling, sociale ontwikkeling, lichamelijke ontwikkeling. Verder is goed voor hun zelfvertrouwen.

De dansen zijn gemaakt dat iedere cursist dit op zijn eigen manier kan meedoen, er wordt rekening gehouden met de beperkingen van de cursisten en ze worden gestimuleerd steeds een beetje meer te kunnen. Ze worden bij ons niet geconfronteerd met hun niet kunnen maar juist met wat ze WEL kunnen. Dit stimuleert ze en geeft ze een zelfvertrouwen!

Volksdansen

Het maakt niet uit hoe oud of jong u bent; bewegen is voor iedereen belangrijk! Volksdansen biedt hiervoor de ideale mogelijkheid. Tijdens de lessen leren de deelnemers dansen uit diverse landen zoals Rusland, Griekenland, Israël en de Balkan landen. Wedstrijddansen

Binnen verschillende dansstijlen worden landelijke en regionaal wedstrijden georganiseerd. Kijk eens bij Dutch Amateur League op deze site. Naast stijldansen zijn er ook streetdance en hip hop wedstrijden. Voor meer informatie vraag kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Yoga

Door de dag heen gaat veel aandacht naar buiten, naar wat er om je heen gebeurt. Al die indrukken brengen spanningen met zich mee die onbewust worden vastgezet in je lichaam. Ontspanning is van belang om lichamelijke klachten te voorkomen en om de energie in je lichaam vrij te laten stromen. Yoga kan je hierbij helpen. Aandacht naar binnen

Bij yoga gaat het niet om de prestatie, je doet het puur voor jezelf. Tijdens een yogales word je je meer bewust van je lichaam en zal de gedachtenstroom rustiger worden. Dit geeft helderheid, ruimte en rust. Je maakt even 'pas op de plaats'. Je richt je aandacht op het HIER en NU. Je voelt hoe het met je is, je ervaart de signalen van je lichaam. Het beoefenen van yoga heeft een gunstige uitwerking op je gezondheid en maakt je bewust hoe je letterlijk en figuurlijk in het leven staat. Na een yogales voel je je energiek én ontspannen.

Zaalverhuur

In de meeste dansscholen kunt u buiten de reguliere lestijdens om, de zaal huren voor prive-feestjes of andere activiteiten. Vraag even bij uw lokale dansschool naar de mogelijkheden!

Zouk

Deze Braziliaanse dans is voortgekomen uit de Lambada. Op de iets langzamere variant wordt de dans met veel grote gracieuse bewegingen uitgevoerd. Zouk is, zoals je van de Brazilianen mag verwachten, een dans waarin de dame haar volledige sensualiteit kan uiten en de heren macho mogen zijn.

Zumba ®

De leukste dansworkout op opzwepende latijnsamerikaanse ritmes van o.a. salsa, cha cha, merengue, cumbia en reggaeton hip hop, alsook een jive of tango. Een volwaardige sportieve uitdaging met een afwisselend en zeer effectief lesprogramma. De positieve bijdrage aan een gezonde leefstijl. Een solo cardio workout waarbij je met plezier kunt werken aan het verbeteren van konditie, spierversteviging en gewichtsverlies. De fun van dansen en het effect van een cardio workout.

Back to top