Pre-Amateur*

Categorie waarin zonder wedstrijdkleding wordt gedanst. De indeling van de klassen binnen deze categorie wordt tijdens de wedstrijd via een poule-systeem bepaald.

In deze categorie worden 3 dansen gedanst. Latin: Cha-Cha, Rumba en Jive. Ballroom: Engelse wals, Tango Quickstep.

Dansers die bij de pre-amateurs dansen kunnen zich tevens opgeven voor de National Amateurs (wedstrijdkleding is dan ook niet toegestaan).

Pre-amateur adults: Dit zijn club-les leerlingen: medaillisten / debutanten. Iedereen die op de jeugdlessen zit van Brons t/m alle topklassen.

Pre-amateur senioren: Dit zijn club-les leerlingen: medaillisten / debutanten. Iedereen die op de volwassenen-parenclubs zitten van Brons t/m alle topklassen.

In deze klasse is wedstrijdkleding NIET toegestaan

 

National Amateur*

Categorie waarin met wedstrijdkleding mag worden gedanst. De indeling van de klassen binnen deze categorie wordt tijdens de wedstrijd via een poule-systeem bepaald. Dansers die hierin dansen kunnen zich tevens opgeven voor de Masterclass.

In deze categorie worden 4 dansen gedanst. Latin: Cha-Cha, Samba, Rumba en Jive. Ballroom: Engelse wals, Tango, Slowfoxtrot en Quickstep.

Amateur Ballroom & Amateur latin

Senioren Ballroom

Een zeer geschikte klasse voor de hoogste regio-dansers. In deze klasse is wedstrijdkleding toegestaan

 

Amateur Master Class

Hoogste Categorie van Nederland.

In deze categorie worden alle vijf de dansen gedanst in wedstrijdkleding.

De Master Class amateurs ingedeeld in leeftijdsgroepen:

  • Juvenile - < 12 (3 dansen)
  • Junior - < 16 (4 dansen)
  • Youth - < 21 (5 dansen)
  • Amateur
  • Senior I - 30 & ouder
  • Senior II - 40 & ouder
  • Senior III - 50 & ouder

 

* Vanaf de eerste ronde tot en met de demifinale worden alle dansers door de jury in groepen (poules) ingedeeld, zodat elk paar op eigen niveau danst. Vanaf de demifinales gaan we pas door met het wedstrijdelement en kiezen hieruit de finales. Daarmee valt 50% van alle deelnemers ook nog eens in de prijzen.

 

Back to top