Iedereen, van social danser tot wedstrijddanser, van dansschoolhouder tot dansleraar en van jurylid tot coach, kan te maken krijgen met vormen van grensoverschrijdend gedrag/ seksuele intimidatie. Dit kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar het ziet gebeuren. Maak je iets mee dat naar jouw idee niet door de beugel kan? Praat erover en/of meld het.

 

 

Twijfel je ergens over? Neem vooral contact op. Dat kan op verschillende manieren. Kijk bij de instanties hieronder welke het beste past bij jouw vraag of melding. Weet je niet goed waar je terecht kan? Neem dan contact op met een vertrouwenscontactpersoon van de N.B.D. Vul het contactformulier van een vertrouwenspersoon in, Sylvia van Geldre / Martijn Janvier in of bel 06-51247081 (Sylvia van Geldre) / 06-20952623 (Martijn Janier). Jouw vraag of gesprek wordt door alle instanties altijd in vertrouwen behandeld.

Dansschool

Bij (dreigende) incidenten binnen jouw dansschool is het eerste aanspreekpunt (de vertrouwenscontactpersoon binnen) jouw dansschool, die je kan helpen en eventueel kan doorverwijzen naar ondersteunende instanties. Voor gegevens: zie de website van jouw eigen dansschool.

Bestuur DanceMasters

Als je wilt dat de situatie direct stopt, maak dan een schriftelijke melding bij het bestuur van Dance Masters (N.B.D.).
Mail direct: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vertrouwenscontactpersoon DanceMasters

Kun je niet terecht bij jouw dansschool of ben je niet verbonden aan een dansschool? Neem contact op met een vertrouwenscontactpersoon van DanceMasters. De gesprekken die tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden zijn altijd privé. Daarvan wordt niemand op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven of van op de hoogte bent.

Heb je vragen? Neem contact op met Sylvia van Geldre / 06-51247081 of  Martijn Janvier / 06-20952623. Zij bieden een luisterend oor en zoeken samen met jou naar een oplossing of antwoord. 

Slachtofferhulp

U kunt bij Slachtofferhulp terecht, voor een anoniem gesprek, emotionele ondersteuning en hulp in het strafproces en bij schadevergoeding. Zij kijken met u mee naar wat nodig is. 

Centrum Seksueel Geweld

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor iedereen die kortgeleden te maken heeft gehad met seksueel geweld. Je kunt veilig en anoniem contact zoeken met Centrum Seksueel Geweld. Als je wilt, zorgen zij ervoor dat er artsen, verpleegkundigen, psychologen, politie of andere hulpverleners worden ingeschakeld. Zijstaan 24/7 voor jou klaar om jou de hulp te bieden die je nodig hebt. Bel het Centrum Seksueel Geweld0800-0188.

Bel de politie

Bel de politie bij seksuele intimidatie of misbruik of acute bedreigende situaties: 0900-8844.

Back to top