De Dutch Amateur League is een overkoepelende organisatie die wordt ondersteund door Dance Masters, de DMN, de NDO, de NVAD en de ZWN. Samen zorgen zij voor een geweldig wedstrijdcircuit op alle niveaus. De WDC Dutch Amateur League voorziet daarmee alle wedstrijddansers van jong tot oud van gezellige en spannende wedstrijden. Op de wedstrijden van de Dutch Amateur League staan de dansers centraal en wordt er met zorg een perfecte balans gemaakt tussen kwaliteit en fun. Dansers ontmoeten elkaar tijdens de evenementen van de Dutch-AL en worden meegetrokken in de geweldige sfeer. Beginners komen in contact met de Nederlandse top-paren en onze toppers moedigen de pre-amateurs enthousiast aan. Natuurlijk worden ook alle leeftijdscategorieën op de wedstrijden bediend.

De goede combinatie van locatie, presentatie, muziek, jurypanel, dansers en publiek brengen de wedstrijden al naar een hoog niveau. De organisatoren van de Dutch-AL wedstrijden doen meer dan hun best om de wedstrijden "Amateur League waardig" te maken. Gedurende het jaar vinden de wedstrijden plaats op fantastisch locaties waar je bij binnenkomst al helemaal in de juiste stemming komt. Dit, gecombineerd met het familie gevoel binnen de Dutch-Al, maakt elke wedstrijd weer tot een geweldige ervaring. Extra zorg wordt besteed aan de verschillende jurypanels. Elke wedstrijd wordt er gezorgd voor een uitstekend panel dat wordt samengesteld uit gediplomeerde Nederlandse en internationele topjury-leden.

Het jaarlijkse hoogtepunt is het NK. Waar twee volle dagen gedanst en gefeest wordt in de Bonte Wever in Assen. Dansers vanuit het hele land komen samen en bezetten het Hotel van de Bonte Wever en de omliggende bungalowparken om deel te kunnen nemen aan dit fantastische 2-daagse evenement.

Internationaal

Internationaal is de Dutch Amateur League aangesloten bij de World Dance Council Amateur League. De WDC Amateur League voorziet in een zeer uitgebreid internationaal wedstrijdcircuit. De WDC is van oudsher hét domein voor wereldwijd professioneel dansen: de absolute wereldtop danst internationaal binnen de WDC. De amateur afdeling van de WDC, de WDC Amateur League, behartigt de belangen wereldwijd voor alle amateurs. De WDC hecht aan het principe dat ervaring op de dansvloer voor elk jurylid (maar zeker ook voor de paren) van groot belang is bij de beoordeling. De WDC Dutch Amateur league ondersteunt Nederlandse dansers om in alle vrijheid nationale en internationale wedstrijden te dansen.

Back to top